lauantai 8. maaliskuuta 2014

Menestys kuuluu myös naisille

Kirjoitus on julkaistu Uudessa Rovaniemessä ja Lapin Kansassa sekä jaettu kortin takapuolella 
 

Vaikka tasa-arvon saralla on tapahtunut monia kehitysaskelia, miehiä ja naisia kohdellaan eriarvoisesti monilla elämän aloilla. Ajatellaan, että naiseus on kuin rotu, jonka edustajat ovat melko homogeenisiä. Todellisuudessa jokaisessa ihmisessä on maskuliinisia ja feminiinisiä piirteitä. Kulttuurisesti tulisi pyrkiä kohti yhteiskuntaa, jossa kaikki tavat olla miehiä ja naisia ovat hyväksyttyjä. Ihmiset tulisi nähdä pikemminkin persoonina kuin sukupuolensa edustajina, sekä työpaikalla, koulussa, vanhempina, että julkisissa palveluissa.

Työmaailmassa naiseutta pidetään usein haitallisena, pelätään perheestä aiheutuvaa haittaa mm. vanhempainkustannusten tai poissaolojen muodossa. Jälleen naiset leimataan kodinhoitajiksi, joille lapset ovat tärkeämpi osa elämää kuin miehille. Kuitenkin joka viides 40-vuotias nainen on lapseton, ja lapsiperheissäkin on varmasti naisia, jotka keskittyvät miehiä enemmän uraansa tai ainakin haluaisivat tasa-arvoisempaan uratilanteeseen miesten kanssa.

Vanhempainkustannukset onkin jaettava tasa-arvoisesti, ja miestenkin on osallistuttava lapsien hoivaan. Sekä työnantajien että yhteiskunnan on nähtävä ihmiset persoonina, ei vain sukupuoltensa edustajina. Feminismin vihollinen ei ole mies vaan seksismi.

Tänään jaetaan 200 naiselle suklaasuukko ja naistenpäivä-kortti Rinteenkulmassa klo 12 alkaen.

Hyvää naistenpäivää!

Toivottaa, 
Rovaniemen Sos.dem. opiskelijat ja nuoret ROSO
Lapin Sos.dem. naispiiri ry 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti