torstai 20. syyskuuta 2012

Poliittisten opiskelijajärjestöjen kannanotto

Politiikan sisäänmarssi korkeakouluihin

Kuvassa rosolainen Maria-Riitta lukee kannanottoa yhdessä rokelaisten kanssa.
Tänään 20.9. järjestetään korkeakouluissa kautta maan tempaus ”Politiikan sisäänmarssi”. Me korkeakoulujen käyttäville marssivat opiskelijajärjestöt haluamme tällä tavoin lisätä opiskelijoiden mahdollisuuksia osallistua yhteiseen päätöksentekoon ja poliittiseen toimintaan. Vaadimme, että opiskelijat kaikissa korkeakouluissa saavat puhua politiikkaa, järjestää tilaisuuksia, näyttäytyä koulun käytävillä ja kannustaa opiskelijoita aktiiviseen kansalaisuuteen.


Haluamme muistuttaa korkeakouluja siitä, että demokratian elinvoima riippuu ihmisten halusta osallistua ja vaikuttaa. Puolueiden pitää olla mahdollista toimia siellä missä ihmisetkin ovat, ja erityisesti korkeakoulujen käytävillä liikkuu runsaasti kotiseutunsa asioita seuraavia, älykkäitä ja mielipiteitä omaavia nuoria. Heidän kynnystään osallistua ja vaikuttaa pitää aktiivisesti madaltaa. Lapin yliopistossa asia on ymmärretty hyvin, ja puolueiden opiskelijajärjestöjen yhteistyö yliopiston kanssa on mutkatonta. Tästä seurauksena on mm. nuorten kuntavaaliehdokkaiden suuri määrä Rovaniemellä. Valitettavasti AMK:n kampuksille emme koe olevamme vielä kovin tervetulleita, tilaisuuksien järjestäminen tai pelkkä pöydän pystyttäminen käytävälle ja politiikan puhuminen on kovan byrokratian ja anelun takana.


Vaadimme, että kaikissa korkeakouluissa saa tulevaisuudessa puhua politiikkaa ja tehdä puolueita tutuksi nuorille, ja että poliittiset nuorisojärjestöt ovat tästä lähtien tervetullut näky kaikkien korkeakoulujen käytävillä. Meissä palaa halu vaikuttaa yhteisiin asioihin ja omaan tulevaisuutemme, antakaa siis meidän edistää demokratiaa ja kutsua kaikki nuoret mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa.Rovaniemen Keskustaopiskelijat RoKe, Rovaniemen Porvariopiskelijat, Rovaniemen sosialidemokraattinen opiskelijayhdistys ROSO, Lapin Perussuomalaiset Nuoret ja Rovaniemen Vasemmistonuoret RoVaNu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti