torstai 12. huhtikuuta 2012

Mukaan SONK:n työryhmiin

SONK aktivoi työryhmiään ja niihin kaivataan lisää jäseniä tuomaan omia ajatuksiaan!

Katso mielenkiintoisin ja liity ottamalla yhteyttä vetäjään!

1) TERVEYS- JA LIIKUNTAPOLIITTINEN TYÖRYHMÄ


Tavoite? Työryhmän tavoitteena on laatia SONKille terveys- ja liikuntapoliittinen ohjelma, joka hyväksyttäneen liiton viralliseksi linjapaperiksi joulukuun liittokokouksessa.
Miten? Työryhmä työskentelee lähinnä Googledocsin välityksellä, mutta myös tapahtumien yhteydessä on mahdollista tavata.
Milloin? Työryhmä aloittaa työskentelyn pikimmiten ja jatkaa, kunnes ohjelma on valmis esiteltäväksi liittokokoukselle. Ohjelman ehdoton deadline on lokakuun lopussa 2012.
Miksi liittyisin? Koska työryhmä kaipaa monipuolisia näkökulmia, uusia ideoita ja auttavia käsiä!

Ilmoittaudu Noonalle (noona.h.pihlajaniemi@student.jyu.fi) pikimmiten!

2) OPISKELIJAVERKOSTO

SONKin opiskelijaverkosto kokoaa yhteen demarit ja demarihenkiset opiskelijavaikuttajat niin ylioppilas- kuin opiskelijakunnistakin. Opiskelijaverkoston tarkoituksena on toimia keskustelualustana opiskelijatoiminnan ammattilaisille. Opiskelijaverkosto kokoontuu etenkin netin kautta.

Ilmoittaudu mukaan opiskelijaverkostoon Pekalle osoitteeseen pekka.suhonen@uta.fi!

3) AMK-TYÖRYHMÄ

AMK-työryhmä valmistelee liittokokoukselle hyväksyttäväksi ammattikorkeakoulukenttää koskevan poliittisen ohjelman, ja vastaa ammattikorkeakoulujen edustajistovaalien vaaliteesien valmistelemisesta. Tule mukaan kertomaan näkemyksesi ammattikorkeakoulukentän tulevaisuudesta ja vaikuta!

AMK-työryhmän vetäjänä toimii Pauliina, ota yhteyttä pauliina.painilainen@gmail.com!

4) VUOSIJUHLATOIMIKUNTA

Vuonna 1963 perustettu liittomme täyttää ensi vuonna pyöreät 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tullaan järjestämään monenlaista - mutta mitä? Lähde mukaan vuosijuhlatoimikuntaan suunnittelemaan, kuinka 50-vuotisjuhlavuottamme voidaan juhlistaa!

Vuosijuhlatoimikunnasta vastaa Heidi Keränen, heidikeraenen@gmail.com.

5) VISIOASIAKIRJATYÖRYHMÄ

Visioasiakirjan valmistelu ja sosialidemokratian tulevaisuus on liittokokouspäätöksen mukaisesti yksi SONKin tämän vuoden painopisteistä. Visioasiakirjaa on valmisteltu jo viime vuodesta asti, mutta valmisteluun ehtii vielä hyvin mukaan!

Visioasiakirjasta vastaa liiton 1. varapuheenjohtaja Johannes, johannes.niemelainen@gmail.com.

6) KUNTAPOLIITTINEN TYÖRYHMÄ

Syksyn kuntavaalit lähestyvät, ja SONKin kuntapoliittinen työryhmä keskustelee kunnallispolitiikkaa ja luo liiton linjaa kunnallispoliittisiin kysymyksiin.

Kuntapoliittista työryhmää vetää Otto, otto.kongas@helsinki.fi, lähde mukaan!

7) SOSIAALIPOLIITTINEN TYÖRYHMÄ

SONKin liittokokouksessa 2011 sosiaaliturvan uudistamista sekä joustoturva- ja perustulomalleja käsittelevät aloitteet herättivät runsaasti keskustelua. Hyväksyttyjen aloitteiden johdosta ja ilmeisestä tarpeesta pohtia sosiaaliturvan tulevaisuuden visiota liittohallitus on perustanut sosiaalipoliittisen työryhmän, jonka tavoitteena on:

- kerätä sosiaaliturvajärjestelmän uudistamisen vaihtoehtoja, kuten perustulo- ja joustoturvamalleja koskevaa tietoa
- käydä keskustelua näiden vaihtoehtojen hyödyistä ja haitoista suhteessa nykyiseen järjestelmään sekä laajemmin sosiaalipolitiikasta
- tiivistää työryhmän keräämä informaatio ja sen käymä keskustelu esimerkiksi lyhyen raportin muotoon ja
- pyrkiä näin tarjoamaan sosiaaliturvakeskusteluun sosialidemokraattinen vaihtoehto vastikkeellisen ja vastikkeettoman sosiaaliturvan väliltä

Lähde mukaan ilmoittautumalla Lassille osoitteessa lassi.vainio@utu.fi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti